Medicii de familie din Alba mai au 460 de doze de vaccin antigripal, care vor fi administrate în această săptămână

Medicii de familie din județul Alba mai au 460 de doze de vaccin antigripal, care vor fi administrate în această săptămână. Vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandăm tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite ultimele doze de vaccin disponibile.

Medicii informează că simptomele gripei sunt asemănătoare cu cele ale altor infecții virale respiratorii. Spre deosebire de o răceală obișnuită, gripa este produsă de virusurile gripale și prezintă un risc crescut de complicații și chiar decese, la persoane cu vârsta de peste 65 de ani, cu afecțiuni medicale cronice, precum diabet, boli cardiovasculare, boli respiratorii, obezitate, la copii cu vârste fragede și femei gravide. Pentru a preveni contactul cu virusul gripal se recomandă a se evita persoanele cu simptomatologie gripală, evitarea aglomerațiilor, spălarea și dezinfectarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun.

De asemenea, măsurile de igienă personală, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi în special prin gripă.

În săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie, la nivelul județului Alba s-au înregistrat 2.499 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 384 de pneumonii.

Dintre cele 2.499 de cazuri de IACRS înregistrate, 55 de persoane au necesitat internare, iar dintre cele 384 de cazuri de pneumonii, 95 de pacienți au necesitat internare.

Cele mai multe cazuri de IACRS s-au înregistrat în Alba Iulia (1.021), Sebeș (482) și Blaj (231). Pe grupe de vârstă, cele mai multe cazuri au fost înregistrate la persoane cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani (829).

Din cele 384 de cazuri de pneumonii, cele mai multe au fost înregistrate în Alba Iulia (112), Sebeș (102) și Munții Apuseni (41). Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la pacienți cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani (136 de cazuri)

De asemenea, de la începutul anului 2018, la nivelul județului, au fost confirmate șase cazuri de gripă. Patru la copii sub un an (două cazuri internate) și câte un caz la copii de trei, respectiv patru ani (ambele internate). Cinci cazuri au fost diagnosticate pe test rapid, iar un caz a fost diagnosticat clinic.

Ne dorim ca în cel mai scurt timp să fie administrate toate dozele de vaccin disponibile în cabinetele medicilor de familie.

Județul Alba a primit peste 19.600 de vaccinuri împotriva gripei, pentru sezonul 2017 – 2018.


FAX RECLAMAȚII

0258.834.600


Expert tehnic MS privind implementarea ultimei directive de apă potabilă:

ileanavacaru@dspalba.ro -  medic primar igienă, doctor în științe medicale.

Situația plăților zilnice

Click aici pentru descărcare fișier*.

*pentru vizualizare aveți nevoie de Microsoft Excel sau Microsoft Excel Viewer.

Program Audiente

  • Director Executiv:

Ec. ALEXANDRU SINEA

Miercuri 10:00 - 12:00


  • Director Executiv Adjunct Economic:

Ec. GABRIELA TODEA

Miercuri 12:00 - 14:00Online

Avem 36 vizitatori online
Copyright © 2018 Directia de Sanatate Publica Alba. Toate drepturile rezervate.